Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/customer/www/mantontowing.com/public_html/wp-content/plugins/wpseo-local/src/presenters/geo/position-presenter.php on line 38

Могат ли марихуаната да облекчи симптомите на болестта на Крон?

Лекарите започват да предписват медицинска марихуана за лечение на определени здравословни състояния. Някои проучвания предполагат, че марихуаната може също да има потенциал да облекчи симптомите на болестта на Крон.

болестта на Крон е вид възпалително заболяване на червата (IBD). Това хронично състояние причинява възпаление на части от храносмилателния тракт. Лекарите не разбират напълно какво причинява болестта на Крон, но те вярват, че това е резултат от проблем с имунната система.

Симптомите на болестта на Крон могат да варират значително по вид и тежест, но те често включват:

 • Болки в корема и спазми
 • Гадене или загуба на апетит
 • Загубата на тегло

болестта на Крон обикновено е a Състояние на рецидивиране на ремитиране. Този термин означава, че хората изпитват и двата периода на ремисия, по време на които имат малко или никакви симптоми, и „пламъци“, когато симптомите им се влошат. Понастоящем няма лечение за Крон, така че лечението има за цел да облекчи симптомите и да запази човек в ремисия.

В тази статия разглеждаме изследването дали марихуаната може да помогне за лечението на болестта на Крон. Ние също така обхващаме някои от ползите, рисковете и страничните ефекти на медицинската марихуана.

Може ли медицинската марихуана да лекува Крон?

Има някои доказателства, които предполагат, че марихуаната, известна още като канабис , може да има потенциал да облекчи възпалението https://harmoniqhealth.com/bg/, което причинява много от симптомите на болестта на Крон.

Въпреки това, систематичен преглед от 2018 г. стигна до заключението, че няма достатъчно доказателства, за да потвърди, че марихуаната и марихуаната са безопасни и ефективни За хора с активна болест на Крон.

Прегледът анализира резултатите от три проучвания.

Първото проучване включва 21 души с активна болест на Крон, които пушиха или цигара за марихуана, или плацебо един Всеки ден в продължение на 8 седмици.

Хората от групата на марихуана са по -склонни да постигнат клинична ремисия, отколкото тези в групата на плацебо. Хората от групата на марихуана обаче също изпитаха повече странични ефекти, включително сънливост, гадене, загуба на памет и объркване. Изследователите считат тези ефекти за леки.

Второто проучване сравнява марихуановото масло с плацебо масло при 22 души с активно заболяване на Крон и не открива разлика в процента на клинични ремисия.

в The Трето проучване, изследователите дадоха 50 души с активна болест на Крон или масло от марихуана, или плацебо в продължение на 8 седмици. Те откриха, че марихуановото масло е довело до по -добри резултати в качеството на живот и тежестта на симптомите от плацебото.

Авторите на систематичния преглед заявиха, че качеството на доказателствата в тези изпитвания е ниско. Те също така отбелязват, че в две от проучванията има висок риск от пристрастия. Те стигнаха до заключението, че са необходими по -обширни проучвания за оценка на безопасността и ефективността на марихуаната за лечение на хора с болест на Крон

Как работи?

Марихуаната включва много различни вещества, включително канабиноиди, които са отговорни за ефектите на лекарството.

канабиноидите работят, като взаимодействат с ендоканабиноидната система на организма, която учените смятат, че играят роля за регулиране на много телесни процеси. Тези процеси включват:

 • Болка
 • Настройка
 • Апетит
 • Стомашно -чревна подвижност
 • Памет
 • Емоция
 • Отговор на стреса
 • Имунната функция

В Съединените щати и някои други страни лекарите предписват медицинска марихуана за лечение на лечение Няколко състояния и симптоми, включително множествена склероза, припадъци и свързана с химиотерапия гадене и повръщане.

Какви симптоми лекуват?

Настоящият процес на изследване предполага, че марихуаната може да помогне чрез :

 • Намаляване на коремната болка
 • Увеличаване на апетита
 • Минимизиране на диарията
 • Контролиране на гадене

However, there is only limited evidence to support the effectiveness of medical marijuana in treating these symptoms in people with Crohn’s disease.

One study found that use of marijuana by teenagers with IBD was common, with many users вярвайки, че облекчава физическата болка.

Как да го използваме

В САЩ законността на марихуаната варира от държава до държава.

През 1996 г. Калифорния стана първата държава на САЩ, която легализира медицинската употреба на марихуана. Оттогава 32 допълнителни щати в САЩ, окръг Колумбия, Гуам и Пуерто Рико са последвали примера.

Тези райони са поставили одобрени програми за медицинска марихуана, които защитават хората, които използват лекарството по медицински причини от наказателно преследване. Детайлите варират между държавите, но програмите са склонни да обхващат по -малко мощните щамове на марихуана.

Потребителите са склонни или да хвърлят лекарството в цигара за марихуана и да го пушат, или да използват изпарител. Това устройство позволява на хората да вдишат наркотиците, а не димът. Възможно е също така да се придобие медицинска марихуана като ядливо масло, масло за пръскане или в капсулна форма.

Рискове и странични ефекти

марихуаната могат да причинят редица краткосрочни и дълги и дълги -Търтни странични ефекти. Въпреки това, страничните ефекти варират между хората и не всеки ще ги изпита.

Краткосрочните странични ефекти са тези, които се срещат само докато канабиноидите са в тялото на човек. Те могат да включват:

 • Краткосрочни проблеми с паметта
 • нарушени двигателни умения
 • Намалено време за реакция
 • умора
 • Паника
 • Повишена сърдечна честота
 • Промените в кръвното налягане
 • Сухата в устата

поради тази страна Ефекти, хората не трябва да използват марихуана преди шофиране, експлоатация на потенциално опасни машини или извършване на друга дейност, която изисква бързо мислене или рефлексни действия.

Дългосрочните странични ефекти са тези, които могат да засегнат хората, след като са били Използването на марихуана последователно за известно време.

Те могат да включват депресия, тревожност и пристрастяване. Хората, които пушат марихуана, също са изложени на риск от развитие на физически здравословни проблеми, като хронична кашлица, бронхит или белодробна инфекция.

В някои случаи дългосрочната употреба на марихуана може да причини разстройство, наречено синдром на канабиноидна хиперемеза. Симптомите на това състояние включват гадене, повръщане и болка в корема.

здравните специалисти препоръчват някои хора да избегнат медицинска марихуана. Тези хора включват бременни жени, тъй като няма достатъчно доказателства, които да демонстрират, че лекарството е безопасно за нероденото бебе.

хората с лична или фамилна история на психично здраве също трябва да избягват използването на марихуана, тъй като би могло да Потенциално влошава симптомите им.

Извличането на

болестта на Крон е дългосрочно състояние без лечение. Някои ограничени доказателства сочат, че медицинската марихуана може да облекчи някои от симптомите на болестта на Крон. Въпреки това, има нужда от допълнителни изследвания, които да потвърдят тези потенциални ползи.

Важно е да се отбележи, че редица различни медицински лечения могат да помогнат на човек с болестта на Крон да постигне и да поддържа ремисия на симптомите. Всеки, който обмисля използването на медицинска марихуана, трябва да говори с лекар за съвет.

Прочетете тази статия на испански.

 • Crohn’s/IBD
 • стомашно -чревния/ Гастроентерология
 • Допълнителна медицина/алтернативна медицина
 • Марихуана/канабис/CBD

Contents