Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/customer/www/mantontowing.com/public_html/wp-content/plugins/wpseo-local/src/presenters/geo/position-presenter.php on line 38

Аминокиселини като таурин, L-карнитин, аланин и хистидин.

Лекарят би препоръчал проста промяна на диетата с диета с високо съдържание на мазнини, ниско съдържание на въглехидрати и нулева рафинирана захар, може би някои добавки и упражнения. Чао, чао, диабет тип 2. Същият човек може да посети лекар и преди да разберете, той ще приема инсулин и метформин (и други ужасни лекарства) до края на живота си. Допълнителен бонус с инсулина е наддаването на тегло. Забележете, че рекламите за диабет включват актьори и актриси с наднормено тегло? Да, има естествени лекове. Това сайт за добро здраве ли е, или е прикритие за фармацевтичните компании?

Можете да проследите нишката за коментари за последвалата дискусия. Същият коментатор продължи в публикацията на Mark Crislip в петък относно разликата между натуропатията и конвенционалната медицина:

Алопат – ще приемате инсулин, метформин и други лекарства до края на живота си. Вашият диабет ще бъде овладян, но ще има бавно влошаване на качеството на живота ви.

Натуропат – можем да обърнем това с промяна в диетата ви, заедно с упражнения.

Натуропатът печели.

Сега този човек никога не е твърдял, че е натуропат – но свидетелства като тези не са изненадващи. Написах няколко публикации в миналото за твърденията, направени от натуропатите, и как те се противопоставят на научните доказателства. Натуропатите предлагат набор от различни здравни практики като хомеопатия, акупунктура и билкарство, които са свързани с (сега изхвърлената) вяра във витализма – идеята, че имаме „жизнена сила“. От тази философия понякога могат да излязат разумни здравни съвети, но не защото натуропатите следват доказателствата. Докато лечението се разглежда отзиви за adamour като съответстващо на натуропатичната система от вярвания, то е приемливо „натуропатично“. В предишни публикации разглеждах натуропатичните гледни точки за фалшиви заболявания, безплодие, аутизъм, пренатални витамини, ваксинации, алергии и дори самите научни факти. Брит Хермес е бивш натуропат и е писала обстойно за натуропатията от гледна точка на вътрешен човек и нейната оценка е язвителна: Няма естествени стандарти за грижа, обучението по натуропати е много различно от това, което твърдят натуропатите, а акредитацията на природопатичните училища е съмнително. Сега диабетът е широко разпространено хронично заболяване. Това причинява огромно бреме на заболяването върху обществото. И макар да имаме добро разбиране за причините за него и как да го лекуваме, все още има твърде много хора, страдащи от усложнения на заболяването. Диабетът вече изисква грижи от множество медицински специалисти, включително лекари, медицински сестри, диетолози и фармацевти. Трябва ли да се включи и натуропатията? Има ли доказателства, които показват, че натуропатията може да „спре” диабета? И как съветите на натуропат се различават от „конвенционалните“ медицински съвети?

Диабет: Фактите

Натрупахме доста добри доказателства за причините за захарен диабет. Всяка клетка в тялото ви се нуждае от захар за енергия и захарта влиза в клетките чрез действието на инсулина. Когато захарта не може да влезе в клетките, тя се натрупва в кръвта. Диабет тип 1 обикновено се появява в детството и се причинява от неспособността на тялото да произвежда инсулин. Диабет тип 2 е различен. Или клетките са нечувствителни към инсулин, или тялото не произвежда достатъчно, за да понижи кръвната захар – или може да е комбинация от двата ефекта. Диабет тип 2 е предимно заболяване на възрастните хора.

Няма да се фокусирам върху диабет тип 1. Откриването (и производството) на инсулин трансформира диабет тип 1 от смъртна присъда в хронично заболяване. Също така ще игнорирам другите форми на диабет (напр. гестационен диабет). Искам да се съсредоточа върху диабет тип 2, най-честата форма (>90% от случаите) на заболяването и вида на диабета, който много натуропати твърдят, че лекуват.промени в диетатаредовни упражненияконтрол на теглото

Какво казват доказателствата?

За да разбера „конвенционалния“ подход към диабета, потърсих основните източници, към които човек би се обърнал за обобщение или преглед – насоки за лечение. Въпреки че насоките несъмнено са по-ниски от действителното разбиране на всички първични доказателства, достоверните насоки за лечение предоставят полезно обобщение на това, което може да се нарече „стандарт на грижи“ в медицината. Не е задължително да се лекува пациент в съответствие с указанията, а насоките определено могат да имат пристрастия. Въпреки това, надеждните насоки могат да осигурят полезен ориентир, на който можем да измерим подходите, предприети от здравните специалисти. Поддържайки фокуса си върху Северна Америка, открих две основни насоки (канадски & американски), които обобщават това, което справедливо може да се нарече „конвенционален“ подход към диабет тип 2. Като се има предвид едно от твърденията, направени за научно базираната медицина, е, че тя дава приоритет на лечението с лекарства пред немедицинските подходи, извадих няколко пасажа, които описват ролята на начина на живот и диетата, области, в които натуропатите твърдят, че имат уникална роля и перспектива :

Канадската диабетна асоциация – Насоки за клинична практика

За намаляване на риска от диабет:

Интензивната и структурирана промяна в начина на живот, която води до загуба на приблизително 5% от първоначалното телесно тегло, може да намали риска от прогресия от нарушена глюкоза на гладно или нарушен глюкозен толеранс към диабет тип 2 с почти 60%.

При упражнение:

Умерените до високи нива на физическа активност и кардиореспираторна годност са свързани със значително по-ниска заболеваемост и смъртност при мъже и жени със и без диабет. Трябва да се приложи структурирана програма за промяна на начина на живот, която включва умерена загуба на тегло и редовна физическа активност, за да се намали рискът от диабет тип 2 при индивиди с [нарушен глюкозен толеранс].

На диета:

Намаленият калориен прием за постигане и поддържане на по-здравословно телесно тегло трябва да бъде цел за лечение на хора с диабет, които са с наднормено тегло или затлъстяване. Разпределението на макронутриентите е гъвкаво в препоръчителните граници и ще зависи от индивидуалните цели и предпочитания на лечението.

Насоките не предписват конкретна диета. Те посочват, че няма единична диета, която да е идеална за всички:

Тъй като доказателствата са ограничени за стриктното спазване на всяка една диетична рецепта, хранителната терапия и планирането на хранене трябва да бъдат индивидуализирани, за да се съобразят с възрастта, вида и продължителността на диабета на индивида, съпътстващите медицински терапии, целите на лечението, ценностите, предпочитанията, нуждите, културата, начина на живот , икономическо състояние, ниво на активност, готовност за промяна и способности.

Канадските насоки подчертават ключовата роля на диетата и упражненията. Те са много насочени към пациента, като предупреждават, че плановете за лечение трябва да бъдат разработени с пациента като пълноправен партньор в грижите им.

Американска диабетна асоциация: препоръки за клинична практика

За намаляване на риска от диабет:

Рандомизирани контролирани проучвания показват, че лицата с висок риск от развитие на диабет тип 2 могат значително да намалят скоростта на поява на диабет с определени интервенции. Те включват програми за интензивна промяна на начина на живот, които са доказано много ефективни (58% намаление след 3 години).

При упражнение:

Упражнението е важна част от плана за управление на диабета. Доказано е, че редовните упражнения подобряват контрола на кръвната захар, намаляват сърдечно-съдовите рискови фактори, допринасят за загуба на тегло и подобряват благосъстоянието. Освен това редовните упражнения могат да предотвратят диабет тип 2 при високорискови индивиди.

На диета:

Позицията на ADA е, че не съществува универсален модел на хранене за хора с диабет. ADA също така признава интегралната роля на хранителната терапия в цялостното управление на диабета и препоръчва всеки човек с диабет да бъде активно ангажиран със самоуправление, образование и планиране на лечението с неговия или нейния доставчик на здравни услуги, което включва съвместното развитие на индивидуализиран план за хранене.

И:

Доказателствата сочат, че не съществува идеален процент калории от въглехидрати, протеини и мазнини за всички хора с диабет; следователно, разпределението на макронутриентите трябва да се основава на индивидуализирана оценка на текущите хранителни модели, предпочитания и метаболитни цели.

Кога да започнете лекарствена терапия:

Повечето пациенти трябва да започнат с промени в начина на живот (консултиране за начина на живот, обучение за отслабване, упражнения и т.н.). Когато усилията за начин на живот сами по себе си не са постигнали или поддържат гликемичните цели, монотерапията с метформин трябва да се добави при или скоро след диагнозата, освен ако няма противопоказания или непоносимост. Метформин има дългогодишна доказателствена база за ефикасност и безопасност, евтин е и може да намали риска от сърдечно-съдови инциденти.

Канадските и американските насоки дават едни и същи послания: Промените в начина на живот са от съществено значение и са много ефективни. Планирането на храненето е от съществено значение, но няма подход „една диета за всички“, който да работи. И лекарства, ако е необходимо (а обикновено е така), но не непременно лекарства.

Диабет и натуропатия: доброто, лошото, безполезното

Сега нека се обърнем към съветите, предоставени от натуропатите. За разлика от научно-базираната медицина, няма ясен стандарт за грижа при натуропатията – поради факта, че натуропатията не се основава на наука или доказателства. Това е система от вярвания или философия. Разбирането на това прави натуропатията малко по-малко объркваща – иначе как биха могли различни и научно противоречиви практики като хомеопатия, акупунктура и билкарство да се считат за приемливо „натуропатични“? Като се има предвид, че няма изискване за рационализиране на натуропатията в научен план, почти всичко става. Използвал съм този цитат и преди, но той точно отразява начина, по който изглежда, че натуропатите оценяват доказателствата и решават кое е „натуропатично“ и кое ще бъде игнорирано:

Обичам да мога да разглеждам нови подходи, които може да се появят, и да се запитам: „Това ли е в рамките на философията, която толкова прегръщам?“ И ако не, да го пусне.

– Ейми Ротенберг, натуропат

В случай на диабет обаче има опити за сравняване на натуропатичните подходи с насоките – в един случай, Американската диабетна асоциация. Одит на диаграма от натуропати в природопатична клиника заключи следното:

Средната оценка на одита е 55,5/90. Най-често използваните интервенции са диета и аеробни упражнения, последвани от добавки (омега-3 мастни киселини) и растителни продукти. Тези данни предполагат, че стандартите на Американската диабетна асоциация за грижа за захарен диабет тип 2 не се спазват стриктно. Образованието и създаването на натуропатичен стандарт за грижа може да подобри изпълнението на одита и резултатите за пациентите.

Писмо, публикувано преди няколко години в Allergy, Asthma, & Клиничната имунология беше по-общ опит да се разбере съответствието между натуропатията и научните стандарти. Тимъти Колфийлд и Кристен Рачъл откриха, че най-широко рекламираните практики в Алберта и Британска Колумбия нямат солидна доказателствена база. Те заключиха:

Прегледът на терапиите, рекламирани на уебсайтовете на клиники, предлагащи натуропатични лечения, не подкрепя тезата, че натуропатичната медицина е наука и практика, основана на доказателства.

Сред интервенциите, насърчавани от натуропатите, бяха хомеопатията, хелатотерапията, акупунктурата и хидротерапията. Подходът на Колфийлд и Рейчъл беше подобен на този, описан от Марк Крислип миналата седмица – опит за цялостен преглед на изявленията, направени в уебсайтовете за натуропатия. Предизвикателството, както Марк призна, е огромният обем уебсайтове – той успя да достигне до 30. Тъй като не успях да одитирам практиките на натуропатите, аз потърсих това, което изглеждаше като „авторитетни“ натуропатни уебсайтове, за насоки как диабетът се управлява в момента от натуропат перспектива.

NDhealthfacts.org

Миналата година писах за ndhealthfacts, база данни, подобна на Уикипедия, създадена и редактирана само от натуропати, която е опит да опровергае силната антипсевдонаучна позиция срещу натуропатията, заета от Уикипедия. ndhealthfacts има страница, посветена на натуропатичните подходи към диабет тип 2. Някои от съветите са в съответствие с указанията за лечение: Поддържайте здравословно телесно тегло. не пушете. Упражнявай се редовно. По отношение на лечението, обаче, уебсайтът предлага дълъг списък от съмнителни съвети, които се отклоняват от ненужни (съвети за храна) към недоказани (витамини и добавки) към очевидно безполезни (хомеопатия):

Хранителните храни включват:

Плодове като гуава, лимон, слива, ябълка от раци.Зеленчуци, Корени, Ядки & Кратуни като царевична коприна, колраби, ям, воден кестен.Бобови растения като стръмен (зелен) боб, боб мунг.Меса като говеждо, свинско.

Клиничната хранителна добавка включва:

Витамини като витамин С, витамин Е, витамин В12Минерали като магнезий, хром, цинкАминокиселини като таурин, L-карнитин, аланин и хистидин.Други добавки като есенциални мастни киселини на алфа липоева киселина, N-ацетил-цистеин (NAC), антиоксиданти, биофлавоноиди, коензим Q10, бетаин HCL, бирена мая, ленено масло, ликопен, псилиум, кверцетин, спирулинаБилки като боровинка (Vaccinium myrtillus), чесън (Allium sativum), женшен (Panax ginseng), златен пъпеш (Hydrastis canadensis), горчив пъпеш (Momordica charantia), Gymnema (Gymnema sylvestra), сминдух (Trigonella foenum), Milk-gratles- (Silymarin marianum), Saltbush (Atriplex halimus), Източноиндийско дърво Kino (Pterocarpus marsupium), Боровинка (Vaccinum myrtillus), Гинко (Ginkgo biloba)[7], Репей (Arctium lappa), Канела (Cinnamomum), Goat’s Rue (Galega officinalis), женско биле (Glycyrrhiza glabra), Capsicum frutescens, маслина (Olea europaea)

Гемотерапии като Acer campestre, Juglans regia, Juniperus communis, Olea europaea, Vaccinium myrtillus

Хомеопатия

Класическа хомеопатия: фосфор, уран nit., Argentum nit., Codeinum, Natrum sulph и Silica. Сяра, калк въглехидрати

Традиционна Китайска Медицина & Акупунктура В традиционната китайска медицина състоянията се диагностицират въз основа на модели на симптоми. Счита се, че диабетът не е причинен от един и същ процес при всеки индивид, но са възможни няколко процеса и всеки би бил лекуван уникално:

Натрупване на топлина в белия дроб и стомаха & Увреждане на течности, интензивно & Буйна топлина в стомаха, Qi & Ин двойна празнота, празнота на бъбреците Ин, празнота на Ци далак-стомах, влажна топлина, препятстваща центъра, празнота на далак-бъбрек Ян.

Американска асоциация на лекарите натуропати

AANP също така предлага съвети за диабет. Той приписва други фактори на заболяването:

Контролируемите фактори включват: лоша диета, преяждане, хранителни дефицити, висока консумация на рафинирани зърнени храни и захари, висока консумация на наситени мазнини, липса на упражнения и наднормено тегло/затлъстяване. Токсините от околната среда и хормоналните дисбаланси също се отбелязват за иницииране на инсулинова резистентност.

Те също така препоръчват добавки:

На пациентите ще се дават различни добавки, които са безценни. Те работят синергично с другите аспекти на изчерпателния протокол за заместване на дефицитни хранителни вещества; помагат за понижаване на нивата на глюкоза и намаляване на инсулиновата им резистентност; намаляване на възпалението, липидите и кръвното налягане; и ги предпазва от увреждане, предизвикано от диабет.